M Helena Tolosa

Vaig iniciar-me en el món de l’educació formal  l’any 1990 en centres d’Educació Especial i fins l’any 2010 vaig continuar en centres d’Infantil , Primària i ESO com a docent i logopeda.

Des de l’any 2006 treballo com a psicopedagoga en actiu en el camp dels espais familiars, l’assessorament familiar, personal i d’adolescents, formació per a docents i equips de treball així com, tallers als Instituts i a les escoles. Les meves àrees de treball són pràctiques restauratives, resolució de conflictes, comunicació, gestió emocional i autoconeixement. Col·laboro amb la Diputació de Girona i la Generalitat en diferents programes adreçats a les famílies i centres.

He publicat el llibre “Els nostres conflictes de cada dia” i contes per diferents editorials. També elaboro material divers per diferents institucions i per a la Generalitat de Catalunya.

Amb Setdedisseny hem dissenyat “LIN I DOT i la vareta màgica del benestar emocional”, un kit que conté un conte i material per construir una vareta màgica per al benestar emocional adreçat a infants de 3 a 7 anys.

La meva formació passa per Magisteri a la UB, Logopèdia a l’Hospital de Sant Pau, Psicopedagogia per la UOC,  Programació Neurolingüística al centre  CTUG,  Teràpia familiar sistèmica al centre Kine (adscrit a la Universitat de Jerez). El Postgrau en Pràctiques Restauratives (UDIMA-Logos Media) és un paraigües que fa que el meu dia a dia quedi integrat.

Durant dos anys vaig viure a l’Amèrica Llatina ( Veneçuela i Bolívia) col·laborant en projectes de desenvolupament i educació.

L’exercici de la maternitat de dos fills i una filla és una part essencial del meu currículum per tot el que he après i continuo aprenent.

Artista i creadora, la meva alter ego dedica part del seu temps al món del teatre, la veu, el cant , la dansa com a actriu, cantant i conta contes. Tinc diferents produccions teatrals i he publicat  dos àlbums discogràfics on hi canto la meva experiència vital i comparteixo la meva visió del món: CONFIDÈNCIES i DESERTA EL FOSC.

“Les persones poden fer pràcticament qualsevol cosa si troben dins seu els recursos per creure que poden”

Anthony Robbins

Soc col.laboradora de: