El meu nom és Maria Helena tot i que artísticament em permeto escriure-ho així, MHelena!

Barcelonina de naixement, procuro arrelar-me allà on visc des de Veneçuela, Bolívia, Santa Coloma de Farners, Sils…

Tens esperit tafaner?

Combino la meva formació de magisteri, amb la de psicopedagogia i la d’artista.

Crec que la pedagogia és la base per transmetre, comunicar i acompanyar processos d’aprenentatge, de creixement i d’evolució.

Com a mare de dos fills i una filla gaudeixo compartint el que he après en aquest anys de criança i aquells coneixements que m’han ajudat a dur endavant aquesta tasca bé en càpsules, xerrades, conferències o espais familiars amb mares i pares. Aquí pots trobar el que t’ofereixo en aquest àmbit i també la possibilitat de l’assessorament individual.

Veure famíliesVeure assessorament individual i familiar

En el terreny més formal i escolar els temes que em preocupen i m’ocupen són tenir cura de crear bons espais de convivència sota el paraigües de l’enfocament i les pràctiques restauratives. Ser conscients de les violències diàries en les relacions humanes com l’assetjament -escolar i no escolar- i posar el respecte per damunt de qualsevol mínim en una relació. Treballar la gestió emocional i les habilitats comunicatives. Si ets un centre educatiu, un equip de treball, una entitat del tercer sector o senzillament una organització que treballa amb grups humans, aquí pots trobar informació del que et puc oferir.

Bona part dels temes que m’ocupen i em preocupen també els ofereixo en format tallers  per infants amb els qui connecto perquè mantinc viva la meva nena interior!

La pubertat és una etapa que demana un capítol a part i un llenguatge diferent, per això també ofereixo tallers per aquesta etapa on els nostres púbers necessiten un acompanyament molt empàtic!

Amb Setdedisseny hem dissenyat “LIN I DOT i la vareta màgica del benestar emocional”, un kit que conté un conte i material per construir una vareta màgica per al benestar emocional adreçat a infants de 3 a 7 anys pensat des del Mindfulness: l’atenció plena i la respiració conscient. Allí hi ha la meva part artística, escriptora i pedagògica en un tot.

Part de la meva experiència vital en la maternitat i en l’acompanyament a famílies està escrit en el meu llibre “ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA”. M’agrada compartir material, recursos, idees, col·laboracions de ràdio… Tot això ho pots trobar al blog!

Això si, també soc artista i creadora. La meva “alter ego” dedica part del seu temps al món del teatre, la veu, el cant , la dansa com a actriu, cantant i conta contes. Tinc diferents produccions teatrals i he publicat dos àlbums discogràfics on canto la meva experiència vital i comparteixo la meva visió del món: CONFIDÈNCIES i DESERTA EL FOSC. Si vols veure com s’ajunta la pedagogia, la música, el cant, el teatre, els contes dalt d’un escenari…

Si necessites més informació o no trobes el que busques escriu-me!