L’alternativa a compartir més temps junts durant les vacances familiars no sempre ens il·lusiona.

Hi ha dies que ja has acabat tots els recursos. Tots??? Doncs no! Te n’ofereixo un que, a petites dosis, pot ser un bon ritual per a les vacances.

  1. Imprimeix les targetes.
  2. Les retalles.
  3. Les poses a dins d’una caixeta màgica, a dins d’un pot guarnit, en una bossa de plàstic, al saquet de l’àvia, a la caixa de sabates que heu “tunejat” plegats…
  4. Cada dia traiem una targeta i tots els membres de la família han de contestar la pregunta. No feu com els serials de Netflix que us els empasseu en tres dies!!! Una, màxim dos al dia, si no voleu que esbufeguin a la cinquena targeta!

QUAN?

Podem treure la targeta a l’hora d’esmorzar, de dinar, de sopar, abans d’anar a dormir, mentre busquem un lloc per dinar i ja no sabem què fer, durant la caminada, mentre fem cua per pujar al Dragon Khan, a la cua del cinema, mentre esperem que ens portin el primer plat i ja no podem més, com a ritual de compartir i agraïment per estar tots junts, escarxofats a la platja o a la piscina, mentre fregues els plats, en el moment de dieta digital del dia, quan ja no tenim wifi i tens adolescents…

PER QUÈ?

Perquè les vacances familiars són un bon moment per escoltar-nos, per parlar, per saber dels altres i per compartir! També ho podeu feu només amb un membre de la família.

Cuideu l’espai màgic, la intimitat i sapigueu que estem afavorint l’autoestima sana!

Font: coachingagenda “Aligae”, “El mètode Ikigai”