Us presento en Lin i la Dot. https://www.linidot.com/

Aquests germans bessons són els protagonistes indiscutibles del conte que he escrit per presentar la VARETA MÀGICA DEL BENESTAR EMOCIONAL i que han estat creats per la Sandra Ollé amb tanta cura que és impossible no enamorar-se’n! La resta de l’equip de setdedisseny, l’Albert Alberca i la Lourdes Combis s’han encarregat de la web, el disseny general, la comunicació …
En Lin i la Dot són dos personatges creats amb vocació de continuar sent protagonistes de contes i material per a l’educació emocional!

Un conte és un conte, i quan en Lin i la Dot ens expliquen QUI i COM s’ha creat la vareta… Ja són paraules majors!

El conte i la vareta han estat pensats com un instrument que ens ajudi en el dia a dia a gestionar emocions que a vegades ens col·lapsen: la ràbia, la ira, l’enuig, la frustració, la tristesa, el disgust, la vergonya… Són emocions naturals que també tenen dret a existir, però que si es viuen amb massa intensitat, amb massa freqüència o, no podem triar quan les expressem, ens allunyen del BENESTAR EMOCIONAL.

Perquè BENESTAR EMOCIONAL i no vareta de la calma o de la tranquil·litat? Perquè el BENESTAR EMOCIONAL pot venir amb l’alegria, la curiositat, l’harmonia, la serenitat… El BENESTAR EMOCIONAL ens fa estar satisfets amb nosaltres mateixos i amb les relacions amb els altres, i aquest és l’objectiu!

La vareta màgica del BENESTAR EMOCIONAL ens permet fer un exercici d’atenció plena semblant al del POT DE LA TRANQUIL·LITAT de Maria Montessori, però la forma de tub que té, fa que la purpurina en el seu interior caigui d’una manera molt més atraient i màgica! “Com mola”! La vareta actua posant el focus d’atenció a un estímul visual i aconsegueix que el cervell recuperi el control sobre les emocions que ens alteren i frena els pensaments accelerats. I a més, usem la respiració d’àncora per a tornar al present. ARA I AQUÍ.

La vareta ens pot servir per crear el nostre RACÓ DEL BENESTAR A CASA O A L’AULA!
– Per aprendre fer respiracions conscients i per relaxar-nos abans d’anar a dormir quan estem nerviosos, preocupats o tenim mals somnis sovint.
– Per a moments de discussió forts o de baralles per aturar-se, mirar la vareta i recuperar la serenor per afrontar el conflicte.
– Després del pati!
– Quan estem col·lapsats per aquest exercici que no ens surt.
– Quan tenim un examen i el cap diu prou.
– Per al moment crític a la cua del supermercat quan el meu fill o filla somica per la bossa de patates.
– Per a tranquil·litzar-nos abans d’entrar al dentista o abans d’entrar a posar-nos la vacuna.
– Per …

I vosaltres, quan la faríeu servir? GRANS I XICS, l’efecte és el mateix! Per als ganàpies, també!

Tenir la vareta a casa en un espai com el menjador també és un compromís de família: “estic a punt d’explotar, agafo la vareta i em recupero i després continuem parlant”; una complicitat a la llar perquè els nostres fills també ens puguin dir, “mare, pare, i si mires la vareta una estona?!” …
https://www.linidot.com/

Ja teniu conte per ara  o per Sant Jordi per a tota la família i per a l’escola!