Sota l’ull de la societat disposada a etiquetar, s’aboca sobre els pares i les mares judicis i culpa. Però, què passa quan la mare o el pare no han cobert les seves necessitats d’infants? No és fàcil afrontar la maternitat i la paternitat sense la motxilla familiar ben col·locada. Perquè les històries familiars són increïbles i les càrregues que suposen, també.

Quan em pregunten quina és la meva línia en el llibre “Els nostres conflictes de cada dia”, ets de González, de Rosa Jové, Laura Gutmann, Estivill, Javier Urra …? Jo els hi dic que la línia del meu instint, la meva consciència i el meu sentit comú, fruit de l’experiència com a filla, com a mare i, com a psicopedagoga.

I és per això que procuro no jutjar els pares i les mares com jo. Certament, treballo en l’assessorament familiar per ajudar a buscar estratègies que les mateixes famílies facin seves però, per fer això, no cal jutjar. Qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra. I això darrer ho dic com a filla.

Tanmateix, sempre obro la porta a recol·locar una mica més la motxilla familiar per tal de caminar una mica més lleugers.

Ni mare perfecta, ni dona perfecta. Preciós escrit d’Agustina Bosio que vull compartir.

 

“NO ES..
Teta o mamadera
Teta o chupete
Fular o coche
Colecho o cuna
Mamá zen o malamadre
Baby led weaning o papilla
Juguete Montessori de madera o fisher price de plástico y con luces
Naturaleza o tablet
Parto natural o cesarea
Medicina antroposofica o tradicional
Colegio alternativo o clasico
Disciplina positiva o disciplina conductual.
Es yo conmigo, mi hija o hijo y la niña que fui. Es yo con mis miedos, mis posibilidades y mi energía disponible. Es yo con mi tribu o la ausencia de la misma. Es yo con mis sombras, mis conocimientos y mi ignorancia. Es yo con mi temperamento y el temperamento de los que nacieron de mi. Soy yo tratando de amar sin lastimar, sin lastimarme. Soy yo y las miradas que caen sobre mi. Soy yo haciendo lo mejor que puedo. Soy yo con mi humanidad y mis demonios. Soy yo y la diosa que llevo dentro. Soy yo tratando de ser persona y no olvidarme de eso. Soy yo tratando de ser madre. Tratando de ser buena madre. Tratando de ser madre.”
Agustina Bosio