Acceptar i respectar la diferència és una d’aquelles virtuts sense les quals l’escolta no es pot donar. Paulo Freire

A mesura que anem vivint, anem aprenent i mai parem d’aprendre. És a dir, mai parem de CRÉIXER. Quan vaig descobrir l’enfocament restauratiu se’m va obrir un nou paradigma per entendre les relacions, la compassió i la gestió del conflicte. Així que, quan la Mònica Albertí em va demanar si podia escriure un material restauratiu per a les famílies no vaig dubtar. En l’enllaç final hi trobareu el material. Això és l’inici d’una nova manera d’entendre’ns.

En un any divers, incert, nou, canviant… animeu-vos a fer servir alguna de les dinàmiques que us proposem!

La família es pot considerar la primera comunitat on vivim. Una comunitat que construeix unes relacions més saludables si es capaç d’expressar i compartir sentiments i emocions, identificar les necessitats i cercar estratègies per a donar-hi resposta de manera col·laborativa. En la petita comunitat familiar tots i totes som responsables del benestar físic i emocional de tothom, cadascú en la seva justa mesura segons l’edat. El sentiment de comunitat promou la pertinença, la cooperació i la corresponsabilitat entre tots els membres que la integren a la recerca d’un bé comú.L’enfocament restauratiu en l’àmbit familiar promou:

  • La confiança.
  • Estils familiars comunicatius i democràtics.
  • Una interacció respectuosa amb els fills i filles i els membres de la comunitat familiar.
  • Una gestió positiva del conflicte.

El RESPECTE és un valor de base que es transmet en el dia a dia. És la clau de volta.

http://www.mhelenatolosa.com/psicopedagoga/wp-content/uploads/2020/09/enfocament-restauratiu-familiar_generalitat-1.pdf

http://xtec.gencat.cat/ca/centres/projeducatiu/convivencia/una-comunitat-educativa-restaurativa-i-resilient/la-restaurativa-a-casa/